O nama

Više o našoj viziji i nama

Zahvaljujući dugogodišnjoj praksi kliničke medicine kao i herbalistike formirali smo naš tim iskusnih stručnjaka koji je stekao mnoga klinička kao i životna iskustva u poboljšanju kvalitete života i zdravlja koja su bazirana ne samo na razmišljanjima zapadnjačke medicine bazirane na liječenju farmaceutskim pripravcima i lijekovima nago i na prirodi i ljekovitom bilju i prirodnoj prganskoj prehrani.

 

Prehrana i herbalistika je naša formula uspjeh i u prevenciji oboljenja ali i u terapiji.

 

Dugogodišnje iskustvo u pomaganju pacijantima  nekonvencijalnim formama medicinske terapije  koja uključuje dodatke prehrani i herbalistiku bile su povod za dublje istraživanje raznovrsnih pristupa zdravstvenim problemima i liječenju na bazi i konceptu ljekovitog bilja i prehrane, odnosno dodataka prehrani. I na tome putu najviše smo uspjeha zabilježili primjenom principa prehrane i liječenja mistične svetice, doktorice, pjesnikinje i umjetnice Svete Hildergart, odnosno na njenim životnim spoznajama o prehrani kao najboljem lijeku i recepturama liječenja ljekovitim biljem.

 

Također moramo spomenuti ogroman doprinos jedne od najboljih učenica Sv. Hildergard a to je bila Marija Treben i njene recepture i njeni principi liječenja koji su uvelike usmjerili razvoj našeg ukupnog projekta i vizije kao i misije naše tvrtke Vitabalans.

 

Dakle, naša je vizija i misija da postignemo kod svakoga pojedinca koji ima volju i želju da za sebe ili za svoju obitelj napravi bar jedan korak bliže ka unapređenju zdravlja ili ozdravljenju i to kroz prehranu odnosno uz pomoć najbolje ljekarne – majke Prirode.

 

Cilj nam je do toga uspjeha u liječenju i zdravlju doći  kao prvo primjenom odabranih dodataka prehrani  kao i savjetima baziranim na gore opisanim principima koje je uostalom utemeljio Hipokrat kao začetnik medicine postavivši jednu od najstarijih i neoborivih “dogmi medicine” još više od četiri tisuće godina a to je : “Neka hrana bude vaš lijek, a neka lijek bude vaša hrana”.

 

Ova dogma je nažalost danas u industriji hrane maksimalno izignorirana iako je često puta ponavljana s malim preinakama a glasi: “Mi postajemo ono što jedemo”, odnosno još je više zanemarena poštapalicom da je zdravlje na našem tanjuru !

 

Dr. Luka Raguž